"Μια τεράστια έκρηξη"


Στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρόκειται για μια κωμωδία διαφορετική. Γραμμένη από το Βασίλη Μαυρογεωργίου. Με πολύ εγκεφαλικό και ψαγμένο χιούμορ, εξαιρετικό κείμενο, έξυπνο, σαρκαστικό και ευθύβολο μιλάει για τη γενιά των 30 και κάτι και την πορεία της να βρει τον εαυτό της. Η σκηνοθεσία των Β. Μαυρογεωργίου και Κ. Γάκη κατορθώνει να κάνει πιο βιωματική και "σωματική"-απτή την αίσθηση του κειμένου, ενώ και οι τρεις πρωταγωνιστές ήταν συγχρονισμένοι, έδεναν μεταξύ τους, συμπλήρωνε ο ένας τον άλλον σε ένα αρμονικό σύνολο, παραμένοντας ταυτόχρονα ο καθένας ξεχωριστός.
Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος είναι μια ευχάριστη έκπληξη σε επίπεδο ερμηνείας, ιδίως αν κάποιος έχει στο μυαλό του μόνο την τηλεοπτική ή κινηματογραφική του εικόνα. Πολύ ταλαντούχος και ιδανικός στο ρόλο του. Με φοβερή ενέργεια και οι τρεις ηθοποιοί αποτελούν ένα ξεκαρδιστικό -για το κοινό- τρίο. Η Μαρία Φιλίνη με υποδόρια ειρωνεία και ιδιαίτερη εκφραστικότητα ενισχύει το σαρκασμό του κειμένου, η Κ. Μαυρογεώργη με αισθαντικότητα και χιούμορ τονίζει ένα ιδιότυπο "happy end", την ίδια την αγάπη και την αποδοχή που επιζητούμε όλοι με το δικό μας τρόπο.
Πολύ φρέσκο το τελικό αποτέλεσμα, ευχάριστο και δεν φεύγεις απλώς έχοντας γελάσει -που έχεις γελάσει πολύ- φεύγεις κουβαλώντας μαζί σου ένα δικό σου κομμάτι που έρχεται και ξανάρχεται στο μυαλό σου "μια τεράστια έκρηξη", δική σου, μόνο ανάλαφρα πια, διυλισμένη μέσα από τη θεατρική πράξη.