Monday, June 16, 2008

Παιγνιώδης τύπος


είμαι κατά βάθος (1.), γι' αυτό δέχτηκα την πρόσκληση του Αntoine να γράψω 11 άχρηστες πληροφορίες για μένα:

2.) Χάνω πάντα στα παιχνίδια (ελπίζω να μην χάσω και σε αυτό) - σε αντίθεση με την αδερφή μου- και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την Τύχη. Είναι αυτό που λέει ο λαός, "καλύτερα να είσαι τυχερός παρά προκομμένος".

3.)Πήγα να ανοίξω η ανόητη λογαριασμό στο Facebook, μόνο και μόνο για να δω τι είναι αυτό το νέο "φρούτο" και πώς λειτουργεί. Μέσα στο πεντάλεπτο της διαδικασίας εγγραφής μου, είχε γεμίσει το μέιλ μου από μηνύματα άσχετων που με βομβάρδιζαν με καλέσματα να γίνω φίλη τους(;), να γίνουν αυτοί φίλοι μου(;), θα σας γελάσω. Και τους γέλασα. Έκλεισα αμέσως το Facebook και προτίμησα ένα άλλο οποιοδήποτε book.

4.)Βλέπω φανατικά τις τηλεοπτικές σειρές MONK και Dr HOUSE.

5.)Συχνά το παίζω "σωτήρας" διαφόρων και με μαθηματική ακρίβεια τρώω τα μούτρα μου.

6.)Μένω ήσυχη και γαλήνια στη γωνιά μου, όποια κι αν είναι αυτή: από την αυλή του σχολείου, μικρή όταν ήμουν, μέχρι σήμερα κάποια γωνιά της ζωής. Έρχονται -επίσης με μαθηματική ακρίβεια- πάντα οι πιο απίθανοι τύποι και καταφέρνουν να τσακωθούν μαζί μου.

7.)Αγαπάω τις παραλίες με λευκά γυαλιστερά βότσαλα και τις βαθιές πρασινογάλαζες ιριδίζουσες θάλασσες.

8.)Τελευταία ανακάλυψα ότι είμαι ένας πολύ αποτελεσματικός καθρέφτης για τους άλλους. Τους αφήνω για καιρό να καθρεφτίζονται κατά πώς θέλουν εκείνοι στην όψη (άποψη-κάτοψη) μου, μέχρι που σπάω χιλιάδες κομματάκια και τους καταστρέφω το παραμορφωμένο είδωλο.

9.)Συνηθίζω να γίνομαι εύκολα εξομολογητική, πράγμα που εκλαμβάνεται ως αδυναμία ακόμη πιο συχνά. Απλώς μιλάω αληθινά για μένα. Είμαι εξ-ομολογητική, όχι απ-ολογητική.

10.)Νομίζω ότι το έχω ξαναπαίξει το παιχνίδι, αλλά δεν θυμάμαι τι έχω γράψει.

11.)Με ενοχλεί η υφέρπουσα αγένεια κάποιου. Μπορεί να μιλάει "με το σεις και με το σας", αλλά να είναι βαθιά ενοχλητικός, ιδίως κάνοντας αδιάκριτες ερωτήσεις. Τότε δυσκολεύω επίτηδες την επικοινωνία, γίνομαι αντιπαθητική και πετυχαίνω να σταματήσει να μου μιλάει. Η καθαρή αγένεια είναι πιο έντιμη από την ψεύτικη ευγένεια.
3 comments:

Antoine said...

Καλέ... πολύ σοβαρά το πήρες το παιχνίδι! Με τρόμαξες λιγάκι! Είπαμε να χαλαρώσουμε λίγο με τέτοια παιχνιδάκια... χι,χι!

Και εσύ του Dr House, ε; Μμμ... έλα να κάνουμε fan-club! Βέβαια, εγώ βλέπω φανατικά και Desperate Housewives!

Όσο για το facebook δεν το συζητώ. Μου φαίνεται τόσο ψεύτικο. Εδώ στα μπλογκς όμως είναι διαφορετικά. Γνωρίζεις τον άλλο μέσα από αυτά του γράφει. Καταλαβαίνεις το χαρακτήρα του, τον ψυχικό του κόσμο. Ενώ εκεί έχεις ένα πλασματικό προφίλ. Απορώ σε τι αποσκοπεί...

*Πες τα χρυσόστομη! Πόσο συμφωνώ στην τελευταία σου πρόταση να 'ξερες! Και το πιο απλό και τελευταίο παράδειγμα είναι όλοι όσοι "ενδιαφέρθηκαν" να μάθουν πώς έγραψα στις εξετάσεις... νομίζω ότι η προηγούμενη φορά που τους είχα δει ήμουν στο νηπιαγωγείο! Δε θέλησα καν να τους μιλήσω και... παρεξηγήθηκαν!!! Ήμουν αγενής κατά τινας...

Φιλιά πολλά και θα βρεθούμε σύντομα
;-)

scalidi said...

Ελπίζω να μην έρθετε, όταν θα λείπω με άδεια...

Τώρα, αν σου πω ότι ήμουν απολύτως χαλαρή, όταν το έγραψα, τι θα πεις; Είμαι έτσι κι αλλιώς πολύ αγχώδης
άνθρωπος,κάτι που δεν μου φαίνεται βέβαια.
Dr House και ξερό ψωμί! Α, μου άρεσε και το Grey's Anatomy. Τις νοικοκυρές δεν τις μπορώ... :)

Φρίκαρα με το Facebook, δεν μπορείς να φανταστείς...

Άσε αυτό με τις εξετάσεις ακόμη με κηνυγάει. Διάφοροι-ρες που δεν είχαν ασχοληθεί με την ύπαρξή μου μέχρι τότε ρωτούσαν αν πέρασα στις εξετάσεις, πώς έγραψα και τέλος πάντων "ε, κάτι θα βρεθεί να κάνω κι εγώ στη ζωή μου η καημένη..."

Καλά έκανες, βασικά αυτοί δεν ήταν πραγματικά ευγενείς μαζί σου. Λες και άρχισες να υπάρχεις μόλις έδωσες εξετάσεις... Τα θυμάμαι και φρίττω...Μην ασχολείσαι. Εσύ θα κάνεις ό,τι θέλεις και θα γίνεις ό,τι θέλεις.

:)))))))))))))))))))))

Alexandra said...

Καλά να περάσεις,
με το καλό να γυρίσεις!
φιλιά και φωτεινή αγκαλιά